middagbezoek aan bomas of kenya en dinner carnivore

middagbezoek aan bomas of kenya en dinner carnivore

Inleiding

middagbezoek aan bomas of kenya en dinner carnivore, Een middagbezoek aan Bomas of Kenya, gevolgd door een diner bij Carnivore, biedt een onvergetelijke ervaring voor zowel toeristen als lokale bewoners in Nairobi, Kenia. Deze ervaring combineert een diepe duik in de rijke cultuur en tradities van Kenia met een culinaire verkenning van een van de beroemdste restaurants van Afrika. In dit artikel verkennen we de geschiedenis, activiteiten en ervaringen die deze twee iconische locaties te bieden hebben.

Bomas of Kenya: Een Venster naar de Cultuur van Kenia

Geschiedenis en Betekenis

Bomas of Kenya, opgericht in 1971 door de Keniaanse overheid, dient als een cultureel centrum dat de diverse culturele erfgoed van het land viert. Het woord “Boma” betekent “traditioneel huis” in het Swahili, en dit centrum biedt bezoekers een inzicht in de leefwijze van verschillende etnische groepen in Kenia.

The Carnivore Restaurant Experience: Lunch Or Dinner | GetYourGuide

Architectuur en Dorpen

Bij aankomst in Bomas of Kenya worden bezoekers verwelkomd door een reeks traditioneel gebouwde dorpen. Elk dorp is zorgvuldig gereconstrueerd om de authenticiteit van de traditionele huizen en leefomgevingen van verschillende Keniaanse etnische groepen weer te geven. Van de ronde hutten van de Maasai tot de rechthoekige huizen van de Kikuyu, deze dorpen bieden een visueel en educatief inzicht in de diverse bouwstijlen en gemeenschapsstructuren.

Culturele Voorstellingen

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Bomas of Kenya zijn de dagelijkse culturele voorstellingen. Deze uitvoeringen vinden plaats in een amfitheater en omvatten traditionele dansen, muziek en verhalen uit verschillende gemeenschappen in Kenia. De optredens zijn kleurrijk en energiek, en geven een levendig beeld van de rijke culturele tradities van het land.

Workshops en Educatieve Programma’s

Naast de voorstellingen biedt Bomas of Kenya ook workshops en educatieve programma’s voor bezoekers die meer willen leren over de Keniaanse cultuur. Deze programma’s omvatten dans- en muzieklessen, traditionele ambachten en kookworkshops, en bieden een interactieve manier om meer te weten te komen over de diverse tradities en gebruiken van Kenia.

Impact op de Lokale Gemeenschap

Bomas of Kenya speelt een cruciale rol in het behoud en de promotie van de Keniaanse cultuur. Het biedt niet alleen een platform voor artiesten om hun talenten te tonen, maar het ondersteunt ook gemeenschappen door hen economische mogelijkheden te bieden. Door bezoekers een diepgaand inzicht te geven in de cultuur van Kenia, bevordert Bomas of Kenya een groter begrip en waardering voor de rijke culturele diversiteit van het land.

Overgang naar Carnivore: Een Culinaire Reis

Introductie van Carnivore

Na een culturele onderdompeling in Bomas of Kenya, is het tijd voor een culinaire ervaring bij Carnivore, een van de meest bekende restaurants in Nairobi. Gelegen in de buitenwijken van de stad, is Carnivore beroemd om zijn unieke eetconcept en de uitzonderlijke kwaliteit van zijn vleesgerechten.

Geschiedenis en Concept

Carnivore werd in 1980 opgericht en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een paradijs voor vleesliefhebbers. Het restaurant biedt een all-you-can-eat vleeservaring, waarbij een verscheidenheid aan vlees, van traditionele rund- en varkensvlees tot exotische opties zoals krokodil en struisvogel, wordt geserveerd aan gasten.

šŸ‡°šŸ‡Ŗ.EATING WILD MEAT at carnivore restaurant Nairobi - YouTube

De Eetervaring

De eetervaring bij Carnivore is zowel uniek als interactief. Bij aankomst worden gasten begroet met een warm welkom en een drankje. Zodra ze zijn gesetteld, begint het echte feestmaal. Grote vleesspiezen worden direct van de grill naar de tafels gebracht, waar getrainde obers het vlees voor de gasten snijden. Dit gaat door totdat gasten de vlag op hun tafel laten zakken, wat aangeeft dat ze genoeg hebben gehad.

Menu Hoogtepunten

Hoewel het vlees de ster van de show is, biedt Carnivore ook een scala aan bijgerechten en salades om de maaltijd compleet te maken. Van traditioneel Keniaanse bijgerechten zoals ugali (maĆÆsmeelpap) en sukuma wiki (groene bladgroente) tot meer internationale opties, er is voor elk wat wils. Daarnaast zijn er desserts en een uitgebreide selectie van drankjes, inclusief lokaal gebrouwen bieren en kenmerkende cocktails.

Vegetarische Opties

Hoewel Carnivore bekend staat om zijn vleesgerechten, zijn er ook opties beschikbaar voor vegetariƫrs. Het restaurant biedt een apart vegetarisch menu met een verscheidenheid aan gerechten die net zo smaakvol en bevredigend zijn als de vleesopties. Dit zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht hun dieetvoorkeuren, kan genieten van een maaltijd bij Carnivore.

Duurzaamheid en Verantwoordelijkheid

Carnivore zet zich in voor duurzaamheid en verantwoord consumeren. Het restaurant werkt samen met lokale boeren en leveranciers om ervoor te zorgen dat het vlees dat wordt geserveerd van de hoogste kwaliteit en op een ethisch verantwoorde manier wordt geproduceerd. Daarnaast voert Carnivore milieuvriendelijke praktijken door om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Een Onvergetelijke Ervaring

Een middagbezoek aan Bomas of Kenya gevolgd door een diner bij Carnivore biedt een unieke combinatie van cultuur en culinaire verwennerij. Het stelt bezoekers in staat om de rijke tradities en gebruiken van Kenia te ontdekken, gevolgd door een feestmaal dat de smaakpapillen prikkelt en voldoening geeft.

Praktische Informatie en Tips

Bomas of Kenya

 • Openingstijden: Bomas of Kenya is dagelijks geopend van 8:00 tot 17:00 uur. De culturele voorstellingen vinden meestal plaats in de middag.
 • Toegangsprijs: De toegangsprijs varieert, met kortingen voor kinderen en groepen. Het is raadzaam om van tevoren te controleren voor actuele tarieven en boekingen.
 • Kledingadvies: Comfortabele kleding en schoenen worden aanbevolen, vooral omdat er veel te wandelen en te verkennen is op het terrein.
 • Bereikbaarheid: Bomas of Kenya ligt op ongeveer 10 km van het centrum van Nairobi en is gemakkelijk bereikbaar met de auto of taxi.

Carnivore

 • Openingstijden: Carnivore is dagelijks geopend voor lunch en diner. Het is aan te raden om van tevoren een reservering te maken, vooral in het weekend en tijdens feestdagen.
 • Kosten: De kosten voor een maaltijd bij Carnivore zijn redelijk, gezien de all-you-can-eat ervaring. Het is belangrijk om te onthouden dat drankjes en desserts apart in rekening worden gebracht.
 • Kledingadvies: Casual chique is de dresscode bij Carnivore. Zorg ervoor dat je comfortabel bent, maar een beetje netjes gekleed.
 • Bereikbaarheid: Carnivore ligt in Langata, Nairobi, en is gemakkelijk bereikbaar met de auto of taxi. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.
Feasting on the Wild Side ā€” A Vegetarian's Adventure at The Carnivore Restaurant in Nairobi, Kenya | by Deborah Camp | Bouncin' and Behavin' Blogs | Medium

FAQ

 1. Wat is Bomas of Kenya?
  • Bomas of Kenya is een cultureel centrum in Nairobi dat de rijke cultuur en tradities van verschillende etnische groepen in Kenia viert. Het biedt traditionele dorpen, culturele voorstellingen, workshops en educatieve programma’s.
 2. Hoe lang duurt een bezoek aan Bomas of Kenya?
  • Een typisch bezoek duurt ongeveer 2 tot 3 uur, afhankelijk van hoeveel tijd je besteedt aan het verkennen van de dorpen en het bijwonen van voorstellingen.
 3. Wat zijn de openingstijden van Bomas of Kenya?
  • Bomas of Kenya is dagelijks geopend van 8:00 tot 17:00 uur. Culturele voorstellingen vinden meestal plaats in de middag.
 4. Moet ik van tevoren kaartjes reserveren voor Bomas of Kenya?
  • Het is niet noodzakelijk, maar het kan handig zijn, vooral tijdens drukke periodes of voor grotere groepen.
 5. Zijn er rondleidingen beschikbaar bij Bomas of Kenya?
  • Ja, er zijn rondleidingen beschikbaar die je meer inzicht geven in de verschillende dorpen en de geschiedenis van de etnische groepen in Kenia.
 6. Welke activiteiten zijn er voor kinderen bij Bomas of Kenya?
  • Kinderen kunnen genieten van de kleurrijke culturele voorstellingen, het verkennen van de traditionele dorpen en deelnemen aan workshops die speciaal voor hen zijn ontworpen.
 7. Wat is de toegangsprijs voor Bomas of Kenya?
  • De toegangsprijs varieert, met kortingen voor kinderen, studenten en groepen. Het is raadzaam om de actuele tarieven op de officiĆ«le website te controleren.
 8. Is Bomas of Kenya rolstoeltoegankelijk?
  • Ja, Bomas of Kenya is rolstoeltoegankelijk en biedt faciliteiten voor bezoekers met mobiliteitsproblemen.
 9. Wat voor soort culturele voorstellingen kan ik verwachten?
  • De voorstellingen omvatten traditionele dansen, muziek en verhalen van verschillende Keniaanse etnische groepen. Ze zijn kleurrijk en energiek.
 10. Mag ik foto’s maken bij Bomas of Kenya?
  • Ja, fotografie is toegestaan in Bomas of Kenya. Het is echter beleefd om toestemming te vragen als je close-up foto’s van de artiesten wilt maken.

Over Carnivore

 1. Wat is Carnivore Restaurant?
  • Carnivore is een bekend restaurant in Nairobi dat gespecialiseerd is in all-you-can-eat vleesgerechten. Het biedt een verscheidenheid aan vlees, waaronder exotische soorten zoals krokodil en struisvogel.
 2. Hoe werkt de eetervaring bij Carnivore?
  • Gasten krijgen vlees direct van grote vleesspiezen aan tafel geserveerd door obers. Dit gaat door totdat de gasten een vlag op hun tafel laten zakken om aan te geven dat ze genoeg hebben gehad.
 3. Moet ik een reservering maken voor Carnivore?
  • Het is aan te raden om een reservering te maken, vooral tijdens drukke periodes zoals weekenden en feestdagen.
 4. Wat zijn de openingstijden van Carnivore?
  • Carnivore is dagelijks geopend voor lunch en diner. Specifieke tijden kunnen variĆ«ren, dus het is goed om van tevoren te controleren.
 5. Wat zijn de kosten voor een maaltijd bij Carnivore?
  • De kosten voor een maaltijd bij Carnivore zijn redelijk gezien het all-you-can-eat concept. Drankjes en desserts worden apart in rekening gebracht.
 6. Biedt Carnivore ook vegetarische opties aan?
  • Ja, Carnivore heeft een apart vegetarisch menu met diverse smakelijke gerechten voor gasten die geen vlees eten.
 7. Is er een dresscode bij Carnivore?
  • De dresscode bij Carnivore is casual chique. Comfortabele, maar nette kleding wordt aanbevolen.
 8. Hoe bereik ik Carnivore?
  • Carnivore ligt in Langata, Nairobi, en is gemakkelijk bereikbaar met de auto of taxi. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.
 9. Is Carnivore geschikt voor kinderen?
  • Ja, Carnivore is gezinsvriendelijk en biedt een kindermenu voor jongere gasten.
 10. Hoe zit het met diƫten en allergieƫn bij Carnivore?
  • Het personeel bij Carnivore is attent op diĆ«ten en allergieĆ«n. Het is aan te raden om je dieetwensen of allergieĆ«n vooraf te melden zodat ze hier rekening mee kunnen houden.

Conclusie

Een middagbezoek aan Bomas of Kenya en een diner bij Carnivore biedt een rijke en gevarieerde ervaring die de cultuur en culinaire tradities van Kenia prachtig combineert. Of je nu een toerist bent die het land verkent of een lokale bewoner die iets nieuws wil proberen, deze twee locaties bieden een onvergetelijke en verrijkende ervaring. Van de levendige culturele voorstellingen en educatieve workshops bij Bomas of Kenya tot de overvloedige vleesfestijn bij Carnivore, deze combinatie belooft een dag vol ontdekkingen en genot.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Hello
Can we help you?